Optima Warmtepompboiler

Optima

De Optima warmtepompboilers produceren energiezuinig en efficiënt warm water. Daarnaast functioneert de Optima als mechanische ventilatiebox en wint de warme ventilatielucht terug d.m.v. warmtepomptechnologie. Dit kan als zelfstandige  leverancier of als voorverwarmer naast een cv-combiketel. 

De Optima is toe te passen in veel appartementen en woningen met ventilatie type C en is vooral geschikt als er geen gastoevoer aanwezig is. De Optima produceert  tijdens het nachttarief energiezuinig warm water tot 62°C. Indien gewenst zorgt een elektrisch element voor  opwaardering naar max. 82°C. De Optima is 230% tot  280% zuiniger dan een normale elektrische boiler.

Ventilatieprincipe
Veel woningen en appartementen zijn in Nederland uitgevoerd met natuurlijke luchttoevoer via roosters in ramen of gevels. Via de ronde afzuigventielen in keuken,  toilet en badkamer wordt vervuilde en vochtige lucht  afgezogen door een mechanische ventilatiebox. Deze MV-box voert vervuilde maar tevens warme lucht de woning uit.  De Optima wint deze warmte terug d.m.v. de warmtepompfunctie en waardeert deze op tot maximaal 62°C, om het vervolgens weer af te staan aan het tapwater. Bovendien  draagt juist ventileren ook bij aan een gezondbinnenmilieu.

Voordelen

  • Het toestel gaat automatisch ventileren als er gedoucht wordt.
  • Uitermate geschikt voor gestapelde bouw. Dit komt door zijn constante luchtdebietregeling
  • Toestel is voorzien van energiezuinige gelijkstroom ventilator.
  • De ISDE-subsidie is van toepassing